Judocombinatie verovert eremetaal in Rijen.

Jelmer Moerenhout in actie

Zondag 18 februari werd voor de 35ste keer het “Sprokkeltoernooi” georganiseerd door Budovereniging Rijen. Al jaren is er een sterk deelnemersveld waar de grote verenigingen en sportscholen uit heel Nederland acte de présence geven. De inmiddels in het hele land bekende Judocombinatie van Judoclub Made en Team Haragei was hier uiteraard ook bij.

Het werd weer een lange dag voor de coaches aangezien we deelnemers hadden van jong tot oud.

Lisa van Kreij was weer ontketend. Lisa is heel het seizoen al niet te stoppen en ook in Rijen heeft ze haar visitekaartje weer afgeven door met mooi judo kampioen te worden.

De -15 jaar categorie bij de dames was weer van hoog niveau. Mirte Westgeest wist knap de finale te bereiken echter dolf ze het onderspit tegen een meisje uit Arnhem. Semena Trimbach was ook weer lekker fanatiek bezig en wist ook de finale te bereiken. Met het oog op het komende NK kreeg ze de opdracht mee met wat andere technieken te experimenteren. Dit ging goed echter ze wist de finale niet te winnen, maar toch weer lekker voor het vertrouwen zo’n tweede plaats.
Anouk van Geel, met een uithoudingsvermogen van een groot paard, wist na 4 wedstrijden een verdiende tweede plaats te bemachtigen.
Ellen van Batenburg werd keurig 2e met mooi en technisch judo.

Darren Rombouts zijn leeuwenhart is weer wakker geworden. Hij is de laatste tijd weer als vanouds aan het buffelen op de trainingen en dat kwam er nu ook tijdens de wedstrijden weer uit. Darren wist de finale te bereiken in een zeer sterk deelnemersveld, maar helaas trok hij aan het kortste eind. Zijn zusje Hailey vocht vandaag eveneens met een leeuwenhart maar ze kwam elke keer net een klein beetje te kort voor de winst. Gezien de inzet zal Hailey volgende keer weer bij de top zitten.

Onno “Usain Bolt” Busch trots met z’n behaalde beker

Ruben Segers, net een maandje 6 jaar, deed mee in de -8 jaar categorie. Voor Ruben was er maar één tegenstander waar hij 3 keer tegen moest judoën. De eerste keer liet hij zich verrassen en belandde in een houdgreep. De tweede partij was Ruben overheersend en won met 2 x waza-ari. De beslissende partij was erg spannend met scores over en weer. De scheidsrechter liet zijn tegenstander op beslissing winnen.

Naut Bello in de categorie -12 jaar -34kg begon de dag in een groot deelnemersveld van maar liefst 34 judoka’s en gaande de dag wist hij de finale te bereiken. De pijp was echter ver leeg maar toch erg knap in zo’n groot deelnemersveld. Sem van Gils zat in dezelfde poule en wist ook enkele partijen te winnen echter hij strandde in het zicht van het erepodium.

Onno Busch is dit seizoen ook lekker bezig. Vandaag wist hij in een zware poule na enkele klinkende overwinningen een mooie derde plaats te bemachtigen.
Teun Willemse maakte na lange afwezigheid zijn comeback op de tatami. Teun is het laatste jaar erg gegroeid zowel in de lengte als in zijn judovaardigheden en dat liet hij in Rijen zien met een welverdiende 3e plaats.

Derde plaatsen waren er tevens voor Djenna van Gils en Dennis van Kreij

De overige judoka’s hebben allemaal enkele wedstrijden kunnen winnen maar op zo’n sterk toernooi kan niet iedereen op het podium terecht komen. Dus voor jullie geldt blijven knokken tijdens de trainingen en step by step een niveautje hoger.

Wij als trainers/coaches zijn erg trots op jullie.