Mooie wedstrijden in Groesbeek van Madese Judoka’s

Kleine groep van Judoclub Made pakt podiumplaatsen

Zondag 28 januari was een drukke dag voor de judoka’s van de combinatie Made, Haragei, Zevenbergen. Een grote groep liet in Kaatsheuvel zien wat ze konden en 3 judoka’s van Judoclub Made reisden af naar Groesbeek, daar zij net iets te goed zijn voor Kaatsheuvel.

Het spits werd al heel, heel vroeg afgebeten door Ilse Vissers. Dat was echter geen belemmering voor haar. Zelfs in het verre Groesbeek maakte ze weer waar wat ze al vaak heeft laten zien. In een poule met 5 dames waarvan de meeste 2 wedstrijden wonnen en verloren was Ilse toch de winnende partij door 3 wedstrijden met mooie ippons te winnen. Een verdiende 1e plaats voor Ilse.

Tegen de middag was het de beurt aan Sem van Gils. Uitkomend in een poule van 4 deelnemers stond hij ferm zijn mannetje. Echter stond deze kanjer bij zijn 1e partij nog een beetje te slapen en verloor hij deze. De 2e partij was de slaperigheid als voor de zon verdwenen. De partij ging gelijk op en Sem won deze met een scheidsrechtersbeslissing door goed aanvallend judo te laten zien. Dat aanvallende judo werd in zijn 3e en laatste partij doorgezet en beloond met de overwinning en een rood hoofd van de inspanning. Een mooie 2e plek voor Sem.

Rond drie uur mocht Onno Busch als laatste van deze groep aan de slag. Net als Ilse zat hij in een poule van 5 deelnemers, dus 4 wedstrijden te doen. Zijn 1e partij won hij met een mooie houdgreep waarbij zijn tegenstander alleen nog een paar tenen kon bewegen. De 2e was net begonnen of al weer voorbij. Met pas 6 seconden op de tijdklok kon Onno met een ippon al weer van de mat af. De 3e verloor hij nipt door een scheidsrechtersbeslissing. Teleurgesteld ging hij zich gereedmaken voor de laatste partij. De teleurstelling was echter nog niet voorbij en door een te vroeg ingezette tani otoshi kreeg hij een ippon tegen. Gelukkig had hij de 2e partij gewonnen van zijn tegenstander die evenveel punten had verzameld en werd Onno daardoor verdienstelijk 2e.